Peynirli külah böreği tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 4 parça milföy hamuru

İç harcı için

  • 200 g beyaz peynir
  • 100 g sürülebilir beyaz peynir
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Üzeri için

  • Yumurta sarısı
 
 

Peynirli külah böreği Nasıl Yapılır

Milföy hamurlarını ince açıp kalın şeritler halinde kesin. Koni şeklindeki metal kalıpların etrafını yağlayıp milföy hamurlarını etrafına sarın. Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 175 derece fırında rengi dönene kadar pişirin. İç harcı için beyaz peyniri ezip sürülebilir beyaz peynirle karıştırın. İnce kıydığınız dereotu, maydanoz ve kırmızı pul biberi ilave edin. Tüm malzemeyi iyice karıştırdıktan sonra soğuyan milföy hamurlarının içine doldurun. Peynir dolgulu milföy hamurlarınızı tekrar fırına verin. Peynirler hafif eriyene kadar 4-5 dakika daha pişirip sıcak servis yapın.